Supa de vitel cu gulie

Reteta culinara Supa de vitel cu gulie din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de vitel cu gulie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de vitel cu gulie

 

,, Bunatati pentru Craciun "   O supa mai light , preparata cu zeama limpede de   coada  vitel cu legume . Am inlocuit smantana cu iaurt . Este exact ce trebuie , dupa , sau alturi de mesele copioase de sarbatori . Nu este de neglijat ,aportul  de vitamine si minerale pe care gulia il aduce sanatatii noastre in acest sezon .    

 

INGREDIENTE
1.5 l supa clara de coda vitel cu legume 50 ml ulei 3 linguri orez 1 morcov fiert din supa 1 gulie mare-inclusiv frunzele 1 ceapa mica 1 foaie dafin 1 tija uscata marar 1 tija uscata cimbru 1 ardei iute rosu 1 pahar iaurt grecesc 10% grasime piper negru macinat Sare-optional Se curata gulia , doar de partea mai tare ,opusa coditelor .Pentru ca a avut coaja cruda , eu nu am curatat gulia de coaja . Taiati patrate gulii . Maruntiti si tulpinile frunzelor . Frunzele se vor aduga la sfarsitul prepararii , pentru prospetime . Se curata ceapa , se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele . Sotati ceapasi ardeiul iute in ulei . Adaugati orezul si sotati pana devine sticlos . Prin prajire orezul se va umfla frumos fara sa fie prea pufos si sa elibereze mult amidon in mancare . Turnati deasupra zeama limpede de vitel . Puneti la fiert tijele uscate de marar si cimbru+ foaia de dafin . Fierbeti aproximativ 20 minute pana este patrunsa gulia . Adugati morcovul fiert dupa ce l-ati maruntit. In final dati prospetime supei cu frunzele verzi de gulie taiate fasii subtiri . Piparati. Sarati doar daca mai este nevoie . Acriti cu iaurt grecesc gras , adugat in fiecare farfurie ,la servire .

Pofta buna !!!!

Ingrediente Supa de vitel cu gulie

1.5 l supa clara de coda vitel cu legume

50 ml ulei

3 linguri orez

1 morcov fiert din supa

1 gulie mare-inclusiv frunzele

1 ceapa mica

1 foaie dafin

1 tija uscata marar

1 tija uscata cimbru

1 ardei iute rosu

1 pahar iaurt grecesc 10% grasime

piper negru macinat

Sare-optional

Categorii