Supa din carne de oaie

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit. Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de la Barilla. Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare, sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață. Spor și poftă bună!

Ingrediente Supa din carne de oaie

pulpă de oaie cca. 300 g

costițe de oaie cca. 300 g

ceapă galbenă 1 bucată

morcovi 2 bucăți

păstârnac 1 bucată

pătrunjel rădăcină 1 bucată

țelină cca. 100 g

gulie ½ bucată

sare iodată

foi de dafin

piper proaspăt măcinat

verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură

paste risoni de la Barilla cca 100 g.

Categorii