Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
Pentru aceasta reteta m-am inspirat direct de la Suzy Karadesh care se recomanda ca o adevarata fiica a Meediteranei, nascuta la Port Said https://www.themediterraneandish.com/recipes/. Reteta mi-a parut foarte tentanta si usor de preparat. Porumbul a dat o nota usor dulce. Am adaugat putina zeama de lamaie ca sa balansez aromele pe gustul meu. Cum locuiesc pe malul Ariesului, a trebuit sa ma multumesc cu fructe congelate sau la conserva.
INGREDIENTE
Ingrediente Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
250 gr mix fructe de mare congelate
1 conserva scoici in ulei picant -200 gr
1 conserva porumb dulce -340 gr
1 conserva ciuperci Limburgh -340 gr
1 pahar smantana
2 morcovi
3 cepe verzi
3 usturoi verde
1 lingurita condimente Old Bay [ foi de dafin, sare cu telina, seminte mustar, piper negru, ghimbir, paprika, piper alb, nucsoara, cuisoare, ienibahar, chili, cardamom.]
1 l zeama de coji de creveti
1 lamaie -zeama
sare
patrunjel verde