Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat direct de la  Suzy Karadesh care se recomanda ca o adevarata fiica a Meediteranei, nascuta la Port Said https://www.themediterraneandish.com/recipes/. Reteta mi-a parut foarte tentanta si usor de preparat. Porumbul a dat o nota usor dulce.  Am adaugat putina zeama de lamaie ca sa balansez aromele pe gustul meu. Cum locuiesc pe malul Ariesului, a trebuit sa ma multumesc cu fructe congelate sau la conserva.    

 

INGREDIENTE
250 gr mix fructe de mare congelate 1 conserva scoici in ulei picant -200 gr 1 conserva porumb dulce -340 gr 1 conserva ciuperci Limburgh -340 gr 1 pahar smantana 2 morcovi 3 cepe verzi 3 usturoi verde 1 lingurita condimente Old Bay [ foi de dafin, sare cu telina, seminte mustar, piper negru, ghimbir, paprika, piper alb, nucsoara, cuisoare, ienibahar, chili, cardamom.] 1 l zeama de coji de creveti 1 lamaie -zeama sare patrunjel verde Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene. Pregatiti porumbul si ciupercile care vor fi clatite in apa rece, apoi scurse de lichid. Ceapa, morcovul si usturoiul se maruntesc si se soteaza in uleiul picant de la conserva de scoici. Adaugati zeama de la creveti si lasati sa dea in clocot. Se pun ciupercile, porumbul, fructele de mare [decongelate ]si scoicile. Condimentati. Dregeti gustul cu zeama de lamaie si sare daca mai este nevoie. Serviti supa cu smantana si patrunjel verde tocat.

Ingrediente Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

250 gr mix fructe de mare congelate

1 conserva scoici in ulei picant -200 gr

1 conserva porumb dulce -340 gr

1 conserva ciuperci Limburgh -340 gr

1 pahar smantana

2 morcovi

3 cepe verzi

3 usturoi verde

1 lingurita condimente Old Bay [ foi de dafin, sare cu telina, seminte mustar, piper negru, ghimbir, paprika, piper alb, nucsoara, cuisoare, ienibahar, chili, cardamom.]

1 l zeama de coji de creveti

1 lamaie -zeama

sare

patrunjel verde

Categorii