Supa groasa de miel

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa groasa de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Ingrediente Supa groasa de miel

mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.

morcovi 2-3 bucăți

telină 50 g

păstârnac 25 g

pătrunjel rădăcină 50 g

gulie cca. 25 g

ceapă verde 1 legătură

usturoi verde 1 legătură

leuștean 1/2 legătură

leurdă 1/2 legătură

tarhon 2-3 fire

sare iodată

piper proaspăt măcinat

gălbenuș de ou 4-5 bucăți

smântână 300-400 ml.

Categorii