Supa limpede

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa limpede

Carnea de vaca si cea de gaina se spala, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce carnea a dat in clocot si s-a luat spuma, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si sarea. Se continua fierberea cu vasul acoperit, la foc potrivit. Cind carnea este fiarta, se strecoara supa intr-un castron, se lasa sa se raceasca si se inlatura toata grasimea adunata deasupra. Apoi se pune din nou la fiert, iar cind clocoteste se adauga albusul, batindu-se bine cu o furculita; cind acesta se depune la fund, supa ramine frumoasa si limpede. Se strecoara din nou, se mai da un clocot, se presara cu patrunjel verde tocat.Se serveste in cesti, cu saleuri sau pateuri

Ingrediente Supa limpede

3 l apa

300 gr. carne de vaca

1/2 gaina

1-2 buc. morcovi

1 buc. patrunjel

1 buc. pastirnac

1 buc. telina

1 buc. ceapa

sare

patrunjel verde

1 albu

Categorii