Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Spania. Cum sa faci Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

 

Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza. Profitati caci este buna si racoritoare. Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline. Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat. https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html

Ingrediente Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

5 rosii coapte si frumoase - 900 g

120 g de paine uscata

4 linguri ulei de masline + un pic pentru decorul final

2-3 linguri de otet (ideal otet de Xérès)

2 catei de usturoi

sare groasa, piper proaspat macinat

boia de ardei

Garnitura :

2 oua fierte tari

2-3 felii de jambon uscat de Serrano

Categorii