Supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Reteta culinara Supa tatareasca de berbecut -Shurpa din categoria Supe/Ciorbe. Specific Turkmenistan. Cum sa faci Supa tatareasca de berbecut -Shurpa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa tatareasca de berbecut -Shurpa

 

Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa. O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna . La aceasta supa toate legumele se taie bucati mari. In alte zone se scoate carnea pe un platou si se mananca separat de aia probabil unii o prefera ca supa antimahmureala.   Varianta uzbeka o gasiti aici.

500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite 3- rosii taiate bucati mari 5 cartofi potriviti un ardei gras un morcov mare 2 cepe o foaie dafin cateva boabe de piper Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru) Sare piper dupa gust

 

Carnea am spalat-o si am am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.

Dupa ce a clocotit putin,cam  3 minute,am clatit  carnea si i-am schimbat apa .

Am adaugat o ceapa intreaga ,foaia de dafin,boabele de piper si am lasat-o la fiert .

Am testat cu o furculita carnea si cand furculita a intrat usor in carne ,am scos ceapa intreaga ,am adaugat morcovul taiat rondele si am lasat la fiert cam 8 minute,am adaugat cealalta ceapa tocata semiluna si cartofii bucati mari.

Cand cartofii s-au fiert ,am adaugat rosiile taiate bucati mari felii si ardeiul gras taiat tot bucati mari.

Am lasat la foc mic inca 10 mninute.

Supa este gata .

Se serveste cu verdeata preferata si ardei iute.

 

Ingrediente Supa tatareasca de berbecut -Shurpa

500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite

3- rosii taiate bucati mari

5 cartofi potriviti

un ardei gras

un morcov mare

2 cepe

o foaie dafin

cateva boabe de piper

Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru)

Sare piper dupa gust

Categorii