Supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Reteta culinara Supa tatareasca de berbecut -Shurpa din categoria Supe/Ciorbe. Specific Turkmenistan. Cum sa faci Supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa tatareasca de berbecut -Shurpa
Am tot zis ca postez si varianta tatareasca a supei Shurpa. O supa revigoranta simplu de gatit si foarte buna . La aceasta supa toate legumele se taie bucati mari. In alte zone se scoate carnea pe un platou si se mananca separat de aia probabil unii o prefera ca supa antimahmureala. Varianta uzbeka o gasiti aici.
500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite 3- rosii taiate bucati mari 5 cartofi potriviti un ardei gras un morcov mare 2 cepe o foaie dafin cateva boabe de piper Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru) Sare piper dupa gust
Carnea am spalat-o si am am pus-o intr-o oala cu apa rece si am pus-o pe foc.
Dupa ce a clocotit putin,cam 3 minute,am clatit carnea si i-am schimbat apa .
Am adaugat o ceapa intreaga ,foaia de dafin,boabele de piper si am lasat-o la fiert .
Am testat cu o furculita carnea si cand furculita a intrat usor in carne ,am scos ceapa intreaga ,am adaugat morcovul taiat rondele si am lasat la fiert cam 8 minute,am adaugat cealalta ceapa tocata semiluna si cartofii bucati mari.
Cand cartofii s-au fiert ,am adaugat rosiile taiate bucati mari felii si ardeiul gras taiat tot bucati mari.
Am lasat la foc mic inca 10 mninute.
Supa este gata .
Se serveste cu verdeata preferata si ardei iute.
Ingrediente Supa tatareasca de berbecut -Shurpa
500 g de carne berbecut portionata in bucati potrivite
3- rosii taiate bucati mari
5 cartofi potriviti
un ardei gras
un morcov mare
2 cepe
o foaie dafin
cateva boabe de piper
Verdeata dupa gust (marar,patrunjel,frunze coriandru)
Sare piper dupa gust