Tabouleh a la Panacris

Reteta culinara Tabouleh a la Panacris din categoria Mancaruri de post. Specific Turcia. Cum sa faci Tabouleh a la Panacris

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tabouleh a la Panacris

 

Am vrut sa pregatesc si Tabouleh, adica un fel de garnitura din cuscous/bulgur, patrunjel si rosii😉 Am gustat de cateva ori pe meniuri turcesti/arabe. Acum e rândul lui, dar bineînțeles cu amprenta Panacris! 😉 Simplu și foarte gustos, dar mai ales sățios! 

Cereale prefierte de trei feluri (orez brun, grau si orz) cca. 250 g, Hasmațuchi verde aprox. 10 fire, ceapă verde 3 fire, roșii 3 bucăți medii, sare de mare 1 lingură, piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Puneți cerealele într-un bol și adăugați cca. 125 ml apă rece, apoi se aduce la fierbere și se lasă cca. 5 minute după fierbere. Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se toacă mărunt.

Spălați roșiile și tăiați-le cubulețe.

Într-un castron mare, amestecați cerealele fierte, roșiile tăiate cubulețe, ceapa verde și hașul tocat, adăugați sare și piper, apoi lăsați să se usuce. 15 minute, pentru ca aromele să devină prietenoase.

Bafta si bafta!

Ingrediente Tabouleh a la Panacris

Cereale de trei feluri prefierte (orez brun, grâu și orz) cca. 250 g, Hasmațuchi verde cca. 10 fire, Ceapă verde 3 fire, Roșii 3 bucăți medii, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Categorii