Tabouleh a la Panacris

Tabouleh a la Panacris

Reteta culinara Tabouleh a la Panacris din categoria Mancaruri de post. Specific Turcia. Cum sa faci Tabouleh a la Panacris

Timp de preparare
15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Tabouleh a la Panacris

 

Tot vreau am vrut prepar și eu Tabouleh, adică un fel de garnitură din cus-cus/bulgur, pătrunjel și roșii😉 Am degustat de câteva ori la meniurile turcești/arăbești. Acum i-a venit rândul, dar bineînțeles cu amprenta Panacris! 😉 Simplă și tare gustoasă, dar mai ales sățioasă! 

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
Cereale de trei feluri prefierte (orez brun, grâu și orz) cca. 250 g, Hasmațuchi verde cca. 10 fire, Ceapă verde 3 fire, Roșii 3 bucăți medii, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Într-un vas se pun cerealele se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Ceapa verde și hasnațuchi se curăță și toacă mărunt.

Roșiile se spală și se taie cubulețe.

Într-un vas încăpător se amestecă cerealele fierte, cubulețele de roșii, ceapa verde și hasmațuchi mărunțit, se asezonează de sare și piper, apoi se lasă la rceecca. 15 minute, cât să se împrietenească aromele.

Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Cereale de trei feluri prefierte (orez brun, grâu și orz) cca. 250 g, Hasmațuchi verde cca. 10 fire, Ceapă verde 3 fire, Roșii 3 bucăți medii, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.

Categorii

Retete similare