Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval
Cum ne plac mult pastele și ciupercile, ieri după-amiază am pregătit o cină foarte gustoasă și sățioasă. Și pentru că nu ne plac mâncărurile seci, am făcut o cantitate apreciabilă de sos, după o rețetă de-a mea mai veche, verificată și apreciată de multe ori (https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-din-smantana-si-cascaval-87887.html) O cină care merită repetată, oricât de des, pentru că de așa ceva nu te plictisești niciodată. În plus, se pregătește ușor și relativ destul de repede.
Ingrediente Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval
200 grame de tagliatelle
200 grame de ciuperci champignons
1 ceapă galbenă, mică
2 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
Pentru sos:
200 ml de smântână grasă
75 grame de unt
100 grame de cașcaval răzuit
1 lingură de ulei de floarea soarelui
1 lingură rasă de amidon alimentar
3 linguri de apă
sare
piper
oregano