Tagliatelle cu fructe de mare

Reteta culinara Tagliatelle cu fructe de mare din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Tagliatelle cu fructe de mare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tagliatelle cu fructe de mare

 

Am descoperit această rețetă delicioasă la Ksenya, căreia îi mulțumesc pentru idee.

 

INGREDIENTE
250g paste (tagliatelle) 3-4 linguri ulei de măslin 100g ciuperci 250 g fructe de mare (congelate) 8 roșii cherry 3 căței usturoi 2-3 linguri smântână sare piper pătrunjel verde mozzarella

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de pădure.Se adaugă o căniță de apă și se asezonează cu sare și piper.Se lasă să fiarbă 10 minute, atât cât să scadă apa. Se adaugă roșiile tăiate în două. Se adaugă smântâna și se mai lasă să fiarbă câteva minute. Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă.

Se adaugă pastele în tigaie, peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt și mozzarella rasă, după gust.

Ingrediente Tagliatelle cu fructe de mare

250g paste (tagliatelle)

3-4 linguri ulei de măslin

100g ciuperci

250 g fructe de mare (congelate)

8 roșii cherry

3 căței usturoi

2-3 linguri smântână

sare

piper

pătrunjel verde

mozzarella

Categorii