Tagliatelle cu spanac , branza si ardei iute

Reteta culinara Tagliatelle cu spanac , branza si ardei iute din categoria Paste. Specific Italia. Cum sa faci Tagliatelle cu spanac , branza si ardei iute

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tagliatelle cu spanac , branza si ardei iute

 

 Adica pe italieneste ,, Tagliatelle con spinaci, formaggio e peperoncino "  Delicios de simplu de preparat si de devorat . Secretul acesttor paste este  folosirea branzei potrivite in combinatie cu unt si spanac   verde proaspat .

 

INGREDIENTE
250 gr tagliatelle 250 gr spanac proaspat-de gradina 100 gr branza Gran Padano sau parmezan 50 ml unt 50 ml ulei masline 1 ardei iute rosu 1 ardei iute verde 1 lingurita rasa usturoi granulat 1/4 lingurita mix piper proaspat rasnit sare Curatati si spalati legumele . Ardeii se taie rondele . Spanacul se taie fasii. Pastele se fierb in apa cu sare ,respectand indicatiile de pe ambalaj . Scurgeti tagliatelllele in strecuratoare .Pastrati putina apa in care au fiert pastele. Intr-o tigaie incapatoare se infierbanta uleiul cu unt . Se adauga rondelele de ardei iute si pastele . Razuiti deasupra jumatate din cantitatea de branza si amestecati . Branza si untul vor forma un invelis catifelat pastelor . Daca vreti ca sa aveti un sos mai cremos , se pune putina apa in care au fiert . Cat sunt inca pe foc se pune spanacul si usturoiul si se tine 1-2 minute , atat cat sa se inmoaie . Asezonati cu piper .Gustati si sarati daca mai este nevoie . Serviti tagliatelllele cu spanac cat sunt calde cu branza proaspat razuita pe deasupra . . Pofta buna !!!

Ingrediente Tagliatelle cu spanac , branza si ardei iute

250 gr tagliatelle

250 gr spanac proaspat-de gradina

100 gr branza Gran Padano sau parmezan

50 ml unt

50 ml ulei masline

1 ardei iute rosu

1 ardei iute verde

1 lingurita rasa usturoi granulat

1/4 lingurita mix piper proaspat rasnit

sare

Categorii