Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

Reteta culinara din categoria Paste. Specific Romania. Cum sa faci Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

 

Varza murată sau dulce poate fi gătită în multe feluri, cu puțină imaginație. De data ceasta m-am gândit la tăieței cu varză călită, smântână și cașcaval, la cuptor. Este o mâncare delicioasă, rapidă, ușor de făcut și care poate constitui o cină foarte gustoasă sau chiar un prânz.

 

INGREDIENTE
1 ceapă mică 1 varză murată, mai mică 200 g tăieței lați (o pungă) 100 g cașcaval ras 5-6 linguri de smântână sare, după gust piper măcinat, după gust boia de ardei, după gust ulei pentru călit ceapa și varza

Pasul 1. Curățăm ceapa, o spălăm bine și o tocăm mărunt. Clătim varza cu apă rece (dacă este prea acră, o lăsăm ca să se desăreze, cca 10-15 minute!), o scurgem/stoarcem de apă și o tăiem foarte mărunt sau fideluțe, cum ne place. Turnăm uleiul într-o tigaie, îl incingem bine și călim mai întâi ceapa, 2-3 minute, până ce devine ca sticla după care adăugăm varza tăiată mărunt și le călim împreună (fără să adăugăm apă!), la foc mic, cam 10-15 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul tigăii, după care oprim focul. Condimentăm cu piper măcinat și boia de ardei, după gust! Sare punem doar dacă mai este nevoie!

Pasul 2. Într-o oală punem apă la fiert, cu foarte puțină sare. Când apa clocotește, punem pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le strecurăm, le clătim cu apă rece și le lăsăm la scurs.

Pasul 3. Amestecăm varza călită împreună cu tăiețeii fierți și transferăm într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas potrivit. Turnăm smântâna iar deasupra presărăm cașcavalul răzuit. Eu am folosit cașcaval feliat, pe care l-am tăiat mărunt (asta aveam la îndemână!).

Pasul 4. Punem vasul în cuptorul încins și lăsăm la foc mediu, până ce se topește cașcavalul și se formează o crustă aurie. Nu este nevoie să stea prea mult deoarece toate ingredientele sunt deja gătite și este nevoie doar ca să se omogenizeze gusturile și să se topească cașcavalul.

Poftă bună!

Ingrediente Taietei cu varza acra calita, smantana si cascaval, la cuptor

1 ceapă mică

1 varză murată, mai mică

200 g tăieței lați (o pungă)

100 g cașcaval ras

5-6 linguri de smântână

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei, după gust

ulei pentru călit ceapa și varza

Categorii