Taitei cu cartofi, de post

Reteta culinara Taitei cu cartofi, de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Taitei cu cartofi, de post

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Taitei cu cartofi, de post

 

Dacă doriți o mâncare rapidă , de post și cu puține ingrediente, atunci nimic mai simplu decât niște tăiței cu cartofi. Asta îmi aduce aminte de copilărie când bunica și mama mea, făceau foarte des acest fel de mâncare, mai ales în zilele de post. Eu le spuneam „tăiței înecăcioși”!

5-6 cartofi, mai mari 1 ceapă, mai mare sare, după gust piper, după gust 3-4 linguri de ulei 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.

Spălăm bine cartofii, îi curățăm de coajă și-i tăiem cubulețe, nu prea mari. Punem cartofii la fiert, în apă clocotită, cu puțină sare. Când sunt fierți (verificăm înțepând cu o furculiță!), îi zdrobim ca și pentru puré și condimentăm cu sare și piper, după gust. Adăugăm peste cartofi și ceapa împreună cu uleiul în care s-a prăjit și amestecăm bine.

Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăsăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste cartofi și amestecăm cu grijă, ca să nu-i zdrobim. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.

Poftă bună!

Ingrediente Taitei cu cartofi, de post

5-6 cartofi, mai mari

1 ceapă, mai mare

sare, după gust

piper, după gust

3-4 linguri de ulei

1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)

Categorii