Taitei cu varza, de post

Taitei cu varza, de post

Reteta culinara Taitei cu varza, de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Taitei cu varza, de post

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Taitei cu varza, de post

 

Este o rețetă simplă și rapidă, cu puține ingrediente dar care poate fi o masă ușoară, de seară. Vă recomand acest fel de mâncare și în zilele de post, bineînțeles dacă folosiți paste fără ouă.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
1 varză murată (cca 1 kg) 1-2 cepe sare, după gust piper, după gust 3-4 linguri de ulei 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.

Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o punem la scurs, într-o strecurătoare. Tăiem varză fideluțe cât mai subțiri sau o tocăm mărunt, cum ne place. Punem varza peste ceapă și le călim împreună, până ce se inmoaie bine și varza. Condimentăm cu piper, după gust, iar la nevoie punem și puțină sare.

Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste varză și amestecăm cu grijă, ca să nu zdrobim tăiței. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.

Poftă bună!

Ingrediente

  • 1 varză murată (cca 1 kg)
  • 1-2 cepe
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)

Categorii

Retete similare