Taitei de casa
Reteta culinara Taitei de casa din categoria Paste. Cum sa faci Taitei de casa
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Taitei de casa
Nimic nu se compara cu o ciorba cu taitei de casa ;)
INGREDIENTE
Batem oul cu sare si apoi adaugam faina cat sa iasa un aluat nici moale, dar nici foarte vartos. Framantam bine si apoi impartim aluatul in 3-4 bile pe care le vom intinde cu sucitorul pe rand si vom face cate o foaie foarte subtire pe care o presaram cu faina. Apoi taiem in fasii de dimensiune dorita (cat de lungi ne dorim sa fie taiteii).
Se rasfira dupa taiere si se lasa pe o hartie sau intr-o tava la uscat.
Dupa ce se usuca, se scutura de faina si se pun in ciorba/supa sau se pot pastra intr-o punga de hartie maxim 2 saptamani.
Se mai pot pregati chiar si cu lapte.