Tajine cu miel si prune uscate
Tajine este un fel de mancare marocan, care si-a imprumutat numele de la vasul in care se gateste. Acesta este din lut si este format din doua parti: o baza de forma unei farfurii adanci si un capac tronconic, prevazut cu o mica gaura, pentru a lasa sa scape o parte din aburi. Noi am gatit astazi: tajine cu miel si prune.
Instructiuni de preparare Tajine cu miel si prune uscate
Intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata. Se adauga carnea de miel si se prajeste.
Se varsa totul in vasul tajine. Se adauga sare, piper, ghimbir, șofran, ierburile tocate, batonul de scortisoara si apa.
Se amesteca, se acopera si se gateste la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute. Dupa o ora de gatit, pregatiti prunele.
Intr-o cratita adaugați untul, zaharul, sare si apa. Cand amestecul fierbe, adaugati prunele. Amestecati, acoperiti si fierbeti la foc mic timp de 15 minute.
Dupa acest timp, adaugati prunele si sucul lor la tajine. Adaugati si migdalele si semintele de susan. Se amesteca, se acopera si se fierbe inca 20 de minute.
Gata!
Ingrediente Tajine cu miel si prune uscate
500 gr carne de miel
1 ceapa
ulei de masline
1 lingura ghimbir macinat
sofran
sare
piper
1 catel de usturoi
patrunjel
coriandru
150 ml apa
1 baton scortisoara
Pentru prune:
500 de prune uscate
10 gr unt
120 ml apa
2 linguri de zahar
sare
100 de grame de migdale prajite
1 lingura seminte de susan