Tajine cu miel si prune uscate

Tajine este un fel de mancare marocan, care si-a imprumutat numele de la vasul in care se gateste. Acesta este din lut si este format din doua parti: o baza de forma unei farfurii adanci si un capac tronconic, prevazut cu o mica gaura, pentru a lasa sa scape o parte din aburi. Noi am gatit astazi: tajine cu miel si prune.

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tajine cu miel si prune uscate

Intr-o tigaie se prajeste ceapa tocata. Se adauga carnea de miel si se prajeste.

Se varsa totul in vasul tajine. Se adauga sare, piper, ghimbir, șofran, ierburile tocate, batonul de scortisoara si apa.

Se amesteca, se acopera si se gateste la foc mic timp de 1 ora si 30 de minute. Dupa o ora de gatit, pregatiti prunele.

Intr-o cratita adaugați untul, zaharul, sare si apa. Cand amestecul fierbe, adaugati prunele. Amestecati, acoperiti si fierbeti la foc mic timp de 15 minute.

Dupa acest timp, adaugati prunele si sucul lor la tajine. Adaugati si migdalele si semintele de susan. Se amesteca, se acopera si se fierbe inca 20 de minute.

Gata!

Ingrediente Tajine cu miel si prune uscate

500 gr carne de miel

1 ceapa

ulei de masline

1 lingura ghimbir macinat

sofran

sare

piper

1 catel de usturoi

patrunjel

coriandru

150 ml apa

1 baton scortisoara

Pentru prune:

500 de prune uscate

10 gr unt

120 ml apa

2 linguri de zahar

sare

100 de grame de migdale prajite

1 lingura seminte de susan

Categorii