Tajine cu prune si carne de miel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tajine cu prune si carne de miel

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul ,se amesteca si se lasa sa se impregneze . Se adauga apa ,prunele, zaharul,si sofranul si se fierbe pina carnea este moale (cam 1 h) Se presara deasupra susanul si migdalele si se serveste .

Ingrediente Tajine cu prune si carne de miel

1 Kg carne de miel(picior)taiat in bucati

500 g prune uscate ,muiate in apa

100g migdale decojite si prajite usor

2 cepe de marime medie,tocate

1 betisor scortisoara

3 catei de usturoi

1 lingura scortisoara pisata

1 lingurita ghimbir pisat

putin sofran

1/2 ceasca seminte susan prajit usor

2 linguri zahar(cine vrea)

apa

sare

ulei de masline

Categorii