Tarta aromata cu prune
Poti inca sa te mai bucuri de prune de sezon. Alege sa prepari o tarta aromata cu prune.
Instructiuni de preparare Tarta aromata cu prune
In vasul robotului, puneti faina, sarea, drojdia (aveti grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea), zaharul si ouale. Framantati timp de aproximativ 4 minute. Taiati untul in bucati si adaugati putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Se amesteca apoi la viteza medie aproximativ 10 minute. Aluatul trebuie sa se desprinda de marginile vasului.
Formati o minge de aluat si puneti-o intr-un castron; acoperiti cu un prosop curat si lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Apoi intindeti acest aluat cu mana pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Trasferati-l in forma de copt si ridicati marginile.
Spalati prunele, taiati-le in 2 si scoateti samburii. Apoi taiati jumatatile in sferturi.Asezati-le pe aluatul de tarta apasand usor. Lasati 30 de minute la temperatura camerei.
Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, zaharul, migdalele pudra si extractul de vanilie.
Turnati aceste amestec peste prune.
Coaceti timp de 40 de minute la 180° C. Asezati forma de copt pe o tava suport de cuptor si nu direct pe gratar, aluatul creste si prunele iesi si sa cada in cuptor.
Gata!
Ingrediente Tarta aromata cu prune
Aluatul de tarta :
300 gr faina
1 lingurita de sare
60 gr zahar
12 gr de drojdie de patiserie proaspata
3 oua
130 gr unt
800 gr prune
100 ml smantana
2 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr migdale pudra
1 lingurita extract de vanilie