Tarta crème brûlée- un desert elegant
Cremoasa si catifelata, mai putin dulce decat crema de zahar ars, tarta cu creme brulee este un elegant desert frantuzesc.
Instructiuni de preparare Tarta crème brûlée- un desert elegant
Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.
Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).
Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.
Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).
Se presara zahar brun.
Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).
Gata!
Ingrediente Tarta crème brûlée- un desert elegant
1 pâte sablée
6 galbenusuri
500 ml smantana pentru frisca
80 gr zahar
1 baton de vanilie
2 linguri de zahar brun