Tarta crème brûlée- un desert elegant

Cremoasa si catifelata, mai putin dulce decat crema de zahar ars, tarta cu creme brulee este un elegant desert frantuzesc.

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta crème brûlée- un desert elegant

Se pune aluatul de tarta in tava si se inteapa cu o furculita. Se coace 20 de minute la 180° C.

Puneti smantana la fiert impreuna cu batonul de vanilie taiat pe jumatate si din care ati scos semintele. Dupa ce a ajuns la fierbere, lasati la infuzat (aproximativ 5-10 minute).

Se amesteca zaharul cu galbenusurile de ou. Apoi adaugati peste smantana si amestecati usor. Se toarna acest amestec peste aluatul copt.

Coaceti 1 ora la 100°C. Odata racita, puneti tarta in frigider timp de 1 noapte (sau 12 ore).

Se presara zahar brun.

Caramelati partea de sus cu o torta de bucatarie (sau pe gratarul cuptorului pentru aproximativ 5 minute).

Gata!

Ingrediente Tarta crème brûlée- un desert elegant

1 pâte sablée

6 galbenusuri

500 ml smantana pentru frisca

80 gr zahar

1 baton de vanilie

2 linguri de zahar brun

Categorii