Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Reteta culinara Tarta cu aluat fraged si carne tocata din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu aluat fraged si carne tocata

 

Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!

 

INGREDIENTE
Ingrediente blat: 1 ou 50 ml apa 50 g untura 250 g faina Ingrediente umplutura: 750 g carne de porc tocata 2 cepe 2 oua 50 ml ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 1 lingurita de dulceata de ardei iute 1 legatura de marar + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat

Pregatim mai intai umplutura: Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins.Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu aluat fraged si carne tocata

1 ou

50 ml apa

50 g untura

250 g faina

750 g carne de porc tocata

2 cepe

2 oua

50 ml ulei

1 lingurita de sare

1 lingurita de piper

1 lingurita de dulceata de ardei iute

1 legatura de marar

+ rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni