Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Reteta culinara Tarta cu aluat fraged si carne tocata din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu aluat fraged si carne tocata

 

Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!

 

INGREDIENTE
Ingrediente blat: 1 ou 50 ml apa 50 g untura 250 g faina Ingrediente umplutura: 750 g carne de porc tocata 2 cepe 2 oua 50 ml ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 1 lingurita de dulceata de ardei iute 1 legatura de marar + rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat

Pregatim mai intai umplutura: Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins.Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.

Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.

Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.

Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.

Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu aluat fraged si carne tocata

1 ou

50 ml apa

50 g untura

250 g faina

750 g carne de porc tocata

2 cepe

2 oua

50 ml ulei

1 lingurita de sare

1 lingurita de piper

1 lingurita de dulceata de ardei iute

1 legatura de marar

+ rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ