Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Reteta culinara Tarta cu aluat fraged si carne tocata din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Pentru cei ce adora aceste tarte, este minunata!
INGREDIENTE
Pregatim mai intai umplutura: Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins.Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.
Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam oul, untura si apa i framantam un aluat nu foarte moale si nu lipicios.
Presaram faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam cu furculita din loc in loc.
Peste amestecul de carne racorit ( al meu a fost caldut) adaugam ouale, dulceata de ardei iute si jumatate din cantitatea de marar.
Punem acest amestec uniform peste aluatul de tarta si ii facem deasupra diverse ornamente dupa imaginatia fiecaruia.
Coacem tarta pentru 40-50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Portionam dupa ce se raceste ( poate fi si usor calduta ). Pofta buna!
Ingrediente Tarta cu aluat fraged si carne tocata
1 ou
50 ml apa
50 g untura
250 g faina
750 g carne de porc tocata
2 cepe
2 oua
50 ml ulei
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper
1 lingurita de dulceata de ardei iute
1 legatura de marar
+ rosii cherry, ridichii sau ce doriti pentru ornat