Tarta cu ardei grasi copti
Instructiuni de preparare Tarta cu ardei grasi copti
Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Aluatul de patiserie se asaza intr-o tava unsa de tarta. Se pun in tava boabe de fasole sau greutati de tarta si se da tava la cuptor 20 minute. Intre timp ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins.
Se adauga 50 ml apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Intr-un blender se mixeaza ardeii copti, oul si smantana. Se sareaza si se toarna in crusta de tarta. Se da la cuptor 30-35 minute.
Pentru dressing se mixeaza intr-un blender toate ingredientele ramase, pana la omogenizare, apoi se da la frigider. Se serveste tarta fierbinte cu sos rece.
Quiche cu branza si dovlecelTarta cu aluat de nuci umpluta cu broccoliTarta cu ansoaTarta cu mozzarella, praz si nuciTarta cu ciuperciSalata sirianaSupa de rosii si ardei coptiTarta de nectarine glazurateTarta cu spanacPeperonataPizza cu cartofi si ceapaTarta cu lamaiePui cu cajuTarta provensala cu tonTarta cu ceapa.
Ingrediente Tarta cu ardei grasi copti
Pentru tarta:
200 g aluat de patiserie,
½ lingura ulei masline,
1 catel usturoi,
1 ceapa mica,
300 g ardei grasi copti si decojiti,
1 ou, 100 ml smantana dulce.
Pentru dressing:
1 legatura patrunjel,
½ ardei gras rosu,
2 linguri capere,
2 linguri seminte dovleac,
1 lingura zeama lamaie,
1 lingurita mustar Dijon,
4 linguri ulei masline.