Tarta cu bacon si sparanghel

Reteta culinara Tarta cu bacon si sparanghel din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Tarta cu bacon si sparanghel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu bacon si sparanghel

 

INGREDIENTE
aluat pentru tarte 1 buchet de sparanghel proaspat verde 150 gr bacon cubulete ardei rosu ardei verde 150 gr cascaval 200 ml smantana 3 oua sare,piper, usturoi, ulei de masline

-Ca baza a acestei tarte am folosit aluat de tarte de la Lidl-gata facut. L-am pus in forma de tarte , l-am intepat cu fruculita pe fund si am pus hartie vegetala desupra-si aceasta gaurita din loc in loc. Am turnat boabe de naut uscate (se poate pune si boabe de fasole uscata).-cam 500 gr-sa acopere bine fundul tartei. Dam la cuptorul incins la 180 grade cca 15 minute-scoatem hartia cu boabele cu grija si dam iar la cuptor pt inca 5-6 minute. Scoatem si dam deoparte.

- Pregatim umplutura;

-Sparanghelul de spala si taiem partea de jos-ca e mai dura-oprim partea superioara cu varfurile intreaga. Fierbem tulpina putin si strecuram. Fierbem -dar mai putin varfurile-strecuram si dam deoparte.

- Baconul se rumeneste bine intr-o tigaie -daca nue ff gras adaugam putin ulei d emasline.

- Ardeiul se taie cubulete si il calim putin in tigale-adaugam picioarele de sparanghel taiate felii-rondele -punem putina sare, piper si dam deoparte-scurgem surplusul de ulei.

-VArfurile de sparanghel se rumenesc frumos intr.o tigaie stropita cu ulei de masline . Rumenim pe toate partile si la final aduagam putin usturoi pisat. -punem sare, piper alb.-dam deoparte.; cascavalul se taie cubulete

-Batem ouale-aduagam smantana si restul ingredientele-scurse de surplusul de ulei-daca e nevoie adaugam sare, piper-dar cu grija ca fiecare ingredient a fost condimentat. TUrnam in forma de tarta-asezam apoi la final varfurile de sparanghel deasupra si dam la cuptor.

- Se las apana devine solid si putin rumenit.

Ingrediente Tarta cu bacon si sparanghel

aluat pentru tarte

1 buchet de sparanghel proaspat verde

150 gr bacon cubulete

ardei rosu

ardei verde

150 gr cascaval

200 ml smantana

3 oua

sare,piper, usturoi, ulei de masline

Categorii