Instructiuni de preparare
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei. Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm, marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator) Intre timp pregatim umplutura. Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercile spalate bine si scurse. Se sareaza si se condimenteaza, dupa ce au capatat un pic de rumenire, acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciuperci. Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, adaugam baby spanacul, lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem, il trecem sub jet de apa rece si apoi il adaugam in tigaie. Lasam un pic sa capete totul culoare, apoi dam tigaia la o parte. Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt, intepam cu furculita din loc in loc si apoi adaugam ouale batute cu branza si smantana. Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte. Lasam la foc mai iute primele 5 minute, dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos. Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona. Este un deliciu, o aroma de gusturi si culoare, un amestec de vara cu toamna, merita incercata! Truc: Daca coacem tarta in forma de sticla, inainte de a o aseza in forma,tragem o folie de pe ea, asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma, peste aluat, incrucisate, apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat, lasand marginea si rasturnam cu grija. Dupa ce se coace, scoatem cu usurinta tarta, fara a risca sa o rupem, cu ajutorul acestor fasii de hartie, care se trag de dedesuptul tarte si se arunca. Pofta buna!