Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece, cca. 30 minute (la frigider). Se intinde foaia rotunda, cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece) Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime, apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburele. Intr-o tigaie, caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consistenta in care adaugam smantana si branza de vaci.Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit, cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta. Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara. Pofta buna!!

Ingrediente Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

blat:

250 g faina

100 g amidon de porumb

125 g margarina

1 ou+2 galbenusuri

80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

umplutura:

150 g smantana

100 g branza dulce de vaci

100 g merisoare hidratate in apa

2 albusuri

8 linguri de zahar

un praf de sare

decor:

5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte

5 linguri de zahar de palmier

cca. 25 g unt sau ulei

Categorii