Tarta cu branza de vaci si gem de caise

Reteta culinara Tarta cu branza de vaci si gem de caise din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu branza de vaci si gem de caise

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu branza de vaci si gem de caise

 

Zilele acestea faceam ordine prin congelator si am dat peste niste branza de vaci si am zis ca trebuie sa fac ceva din ea. Am pregatit niste paste in varianta sarata, dar mi-a ramas si pentru ceva dulce! Si cum mai trebuie folosite borcanele cu gem din beci, m-am gandit la o tarta, ca tot ne plac noua mult deserturile cu branza, aromatizata bine cu portocale, de a iesit o nebunie! M-am gandit mai apoi ca ar fi fost tare faina si cu afine, dar ramane pe data viitoare, ca mai am ceva branza oricum! 

Pentru aluat: 1 ou 1 galbenus 150 gr unt 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra) 100 gr fulgi de ovaz 200 gr faina 1 lingura coaja rasa de portocale Pentru umplutura de branza cu gem: 300 gr branza de vaci 1 cutie 200 gr branza de vaci cu smantana 3 oua 2 linguri pline cu amidon 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar) 1 borcan 350 gr gem de caise fara zahar (sau cu zahar) 1 lingurita vanilie 1 lingura coja rasa de portocale Aluatul: Fulgii de ovaz ii puneti in blender si ii maruntiti. Puneti intr-un bol untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si indulcitorul, incepeti si mixati usor. Presarati un praf de sare, coaja rasa de portocale si fulgii de ovaz maruntiti. Incorporati faina cernuta si amestecati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat mai faramicios. Luati o tava de tarta de 26 cm, o tapetati cu hartie de copt. Puneti 3/4 din aluatul obtinut, apasati usor cu mana, inclusiv in sus, sa fie acoperita intraga tava. Pregatiti umplutura: Intr-un bol mixati branza de vaci cu ouale si branza de vaci cu smantana. Adaugati indulcitorul, vanilia si coaja rasa de portocala, le mixati. Puneti amidonul, gemul de vanilie si amestecati totul pana sunt bine incorporate. Turnati aceasta umplutura in tava, peste aluat. Deasupra presarati restul de aluat ramas, din loc in loc. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este rumenita si coapta, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. Daca o taiati calda, sigur se va rupe, e de preferat sa o taiati peste cateva ore sau chiar dupa ce a stat o noapte la rece. O pudrati cu indulcitor, apoi o portionati si serviti. Pofta buna!   

Ingrediente Tarta cu branza de vaci si gem de caise

Pentru aluat: 1 ou 1 galbenus 150 gr unt 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra) 100 gr fulgi de ovaz 200 gr faina 1 lingura coaja rasa de portocale Pentru umplutura de branza cu gem: 300 gr branza de vaci 1 cutie 200 gr branza de vaci cu smantana 3 oua 2 linguri pline cu amidon 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar) 1 borcan 350 gr gem de caise fara zahar (sau cu zahar) 1 lingurita vanilie 1 lingura coja rasa de portocale

1 ou

1 galbenus

150 gr unt

2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)

100 gr fulgi de ovaz

200 gr faina

1 lingura coaja rasa de portocale

300 gr branza de vaci

1 cutie 200 gr branza de vaci cu smantana

3 oua

2 linguri pline cu amidon

4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)

1 borcan 350 gr gem de caise fara zahar (sau cu zahar)

1 lingurita vanilie

1 lingura coja rasa de portocale

Categorii

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata - Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delic