Tarta cu branza si carnati

Reteta culinara Tarta cu branza si carnati din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu branza si carnati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu branza si carnati

 

Un aperitiv usor care poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, dupa preferinta.

250 g faina alba 1/2 lgt sare 100 g unt rece 2-3 lg apă rece 1 sau 1 lg smantana 1 lgt praf de copt 1 bucată cârnați Cutie de vacă de 350 g 1 sau 3-4 lg iaurt gras / smantana sare si piper dupa gust 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 6 bucăți de roșii cherry

Pregătiți aluatul. Intr-un castron punem faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie bucatele mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece si, daca este cazul, smantana. Se framanta un aluat omogen. Se înfășoară în folie alimentară și se dă la frigider pentru o jumătate de oră.

In acest timp se pregateste umplutura. Tăiați cârnații felii și prăjiți ușor în puțin ulei. Este pus deoparte.

Brânza se pune pe răzătoarea cu găuri mari, se sare și se piperează după gust. Tăiați ardeiul în cuburi mici, adăugați oul și iaurtul gras și amestecați totul bine. Dacă este necesar, adăugați mai mult iaurt. La final se pun feliile de carnati si se amesteca.

Scoateți aluatul de la rece. Se intinde intr-o foaie rotunda pentru a acoperi tava de tarta, inclusiv peretii acesteia. Intepam cu furculita din loc in loc apoi punem umplutura. Este de nivelare. Spălați roșiile cherry și tăiați-le în jumătate. Se pune deasupra tartei. 

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana devin aurii. Se poate servi atat cald cat si rece.

Poftă bună!

Ingrediente Tarta cu branza si carnati

250 g faina alba

1/2 lgt sare

100 g unt rece

2-3 lg apa rece

1 ou

1 lg smantana

1 lgt praf de copt

1 buc carnat

350 g cas de vaca

1 ou

3-4 lg iaurt gras/smantana

sare si piper dupa gust

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

6 buc rosii cherry

Categorii

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas