Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Pasul 1: Pregatim robotul de bucatarie pentru framantat. Punem untul in vasul robotului. Pastram 3 linguri de faina (adica 60 gr.), iar restul (200 gr.) le punem peste unt. Mixam pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Pasul 2: Adaugam oul si o lingura de zahar (25 gr.) si continuam sa mixam pana cand obtinem o bila de aluat. Punem aluatul intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara si il introducem in frigider pentru 30 de minute. Pasul 3: Punem cele 3 linguri de faina intr-un alt bol. Adaugam cele 150 gr. de zahar ramase, cele 3 oua, esenta de vanilie si smantana. Amestecam pana cand obtinem o crema fina. Pasul 4: Taiem fiecare capsuna in 2, 3 sau 4 felii, in functie de cat de mare este aceasta. Incalzim cuptorul. Pasul 5: Pregatim o forma pentru tarta, cu peretii detasabili si cu diametrul de 28-30 cm. Dupa 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il intindem cu un sucitor, dinspre centru spre exterior, rotind din cand in cand foaia de aluat. Daca aluatul este prea rece nu se va putea intinde si foaia de aluat se va rupe, iar daca nu s-a racit suficient se sa lipi de masa de lucru. Intindem pana cand diametrul aluatului este mai mare cu aproximativ 7 cm., fata de cel al formei pentru copt. Rulam aluatul usor pe sucitor si il punem in tava pregatita. Apasam usor, astfel incat aluatul sa se muleze pe forma pentru tarta. Ridicam marginile minim 3 cm., pe peretii formei, apoi taiem drept si indepartam marginile superioare de aluat inegale. Pasul 6: Adaugam deasupra capsunile si le aranjam uniform. Turnam sufleul de smantana peste capsuni. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 40 de minute. Pasul 7: Cand tarta este aurie pe margini, o scoatem din cuptor. Dupa ce prajitura s-a racit complet, desfacem marginile formei detasabile. Transferam desertul pe o farfurie si taiem in felii. Servim. Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/tarta-cu-capsuni-fructe-si-sufleu-de-smantana.html Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

260 gr. de faina

100 gr. de unt rece

un ou pentru aluat

175 gr. de zahar

3 oua pentru sufleul de smantana

300 gr. de smantana

o lingurita de esenta de vanilie

500 gr. de capsuni curatate si spalate

Categorii