Tarta cu cartofi dulci

Cartofii dulci ii stim preparati prajiti, piure, gratinati... dar daca i-am folosi pentru desert? Incercati reteta noastra de tarta cu cartofi dulci si nuca de cocos! In plus, aceasta reteta este fara gluten!

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu cartofi dulci

Curatati si taiati cartofi dulci in bucăți. Fierbeti-i timp de 15 minute in apa clocotita.

Zdrobiti-i cu o presa de piure si adaugati untul; amestecati untul astfel incat sa se topeasca in cartofii dulci.

Adaugati zaharul, scortisoara, un varf de sare si amestecati bine. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati iar.

Adaugati nuca de cocos, apoi oualesi amestecati iar.

Se toarna amestecul intr-o forma unsa cu unt și se pune la cuptor preincalzit timp de 45 de minute la 180° C.

Gata!

Ingrediente Tarta cu cartofi dulci

800 gr cartofi dulci

80 gr unt

80 gr zahar

1 lingurita de scortisoara

1 lingura amidon de porumb

60 gr nuca cocos rasa

3 oua

Categorii