Tarta cu ciocolata (coapta)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu ciocolata (coapta)

Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme. Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara. Am strans bine folia, am facut un bulgare mare de aluat si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin. Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina, intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte. Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata. Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta. Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute. Inainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .

Ingrediente Tarta cu ciocolata (coapta)

Pentru aluatul de tarta:

&bull200 g faina alba

&bull3 linguri zahar

&bull125 g unt rece

&bull2 galbenusuri

&bull1 lingura smantana

&bull1 praf de sare

Pentru crema de ciocolata:

&bull400 g ciocolata (200 gr lapte

200 gr amaruie )

&bull300 g smantana

&bull2 galbenusuri

&bullpraf de sare

Pentru decor:

&bullfulgi de migdale

Categorii