Tarta cu ciocolata si cuisoare

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu ciocolata si cuisoare

Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura. Intr-un vas, punem smantana si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc si lasam sa se topeasca ciocolata,amestecand mereu. Dupa ce s-a topit ciocolata si s-a omogenizat compozitia,luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic. Intre timp, macinam cuisoarele si scortisoara, adaugam un praf de ghimbir si amestecam toate condimentele. Dam deoparte. Scoatem aluatul din frigider. Alegem daca dorim sa facem o singura tarta mare sau mai multe mici. Eu am facut 7 minitarte. Intindem aluatul, il asezam in forma/ forme si aranjam frumos marginile. Eu le-am presat cu o furculita pe interior. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita. Pornim cuptorul si punem tarta/ tartele la copt, la foc mediu, pentru 10 - 15 minute. In compozitia de ciocolata amestecam un ou, adaugam condimentele si romul. Scoatem tartele din cuptor, turnam compozitia de ciocolata (sa nu le umpleti de tot intrucat la copt, compozitia isi va mari un pic volumul) si le punem la loc in cuptor, la foc mediu, pentru inca 15-20 minute. Compozitia de ciocolata se va umfla un pic la copt, dar odata scoasa din cuptor, isi va reveni. Lasam la racit. Decoram si servim!

Ingrediente Tarta cu ciocolata si cuisoare

blat:

140 gr unt

1 praf sare

70 gr zahar brut

280 gr faina

1 ou

2 lg nutella

umplutura

400 gr ciocolata neagra

300 gr smantana grasa 20%

1 ou

condimente: cuisoare

pudra de ghimbir

scortisoara

2 lg rom

Categorii