Tarta cu cirese si cacao

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu cirese si cacao

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus care risca sa se piarda in anonimat. A rezultat, vorba cantecului, more "sweets for my sweet". Iti recomand sa alegi cu grija cirese dulci, altfel risti sa iei din graba din cele imbarligate cu suratele visine, sa iasa tarta acrisoara si sa o pudrezi in nestire cu zahar. S-ar zice ca vorbesc din experienta :) . Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1). Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si putina esenta de vanilie (foto 4). Peste albusurile spuma torni "prafurile" din primul bol (foto 5 si 6) pe care apoi le incorporezi cu o spatula, cu miscari ca de rasturnare de jos in sus (foto 7) pentru a obtine un aluat lejer, spumos. Tapetezi o forma cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm cu hartie de copt pe fund si respectiv putin unt si faina pe margini, torni aluatul si nivelezi (foto 8). Imparti frumusel pe toata suprafata ciresele (foto 9 si 10) si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. Scoti tarta de la cuptor, o lasi cateva min sa se odihneasca in forma, apoi o lasi la racit pe un gratar. Cand e gata racita, o pui pe platou, o pudrezi cu zahar pudra si e numai buna de servit. Pofta buna! Nota: Inspirata din Reader's Digest.

Ingrediente Tarta cu cirese si cacao

Ingrediente (foto 2):

1. 350-400 gr cirese

2. 100 gr zahar

3. 50 gr faina

4. 5 linguri de cacao

5. 5 albusuri de ou

6. o lingura de zahar pudra

7. esenta de vanilie

Categorii