Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Blatul : Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege . Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute . Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute) Umplutura : Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit. Sosul caramel : Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului . Atentie sa nu se arda. Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut . Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin . Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul . Asamblare: Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam . Dam la frigider pentru 30 minute . Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul ,pentru a fi mai simpplu mascarponele se poate pune cu un pos. Dam din nou la frigider pana in momentul servirii . Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .

Ingrediente Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Pt blat:

-200 gr fulgi coco

-100 gr unt

Pt umplutura:

-200 gr coacaze negre

-2 linguri de zahar

-250 gr mascarpone

-2 linguri zahar

Pt sosul caramel

-100 gr zahar

-100 ml frisca

Categorii