Tarta cu crema de vanilie krant si smochine
Reteta culinara Tarta cu crema de vanilie krant si smochine din categoria Prajituri. Cum sa faci Tarta cu crema de vanilie krant si smochine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu crema de vanilie krant si smochine
"Culori de toamnă în bucate."
Aluat tarta 250 g unt rece cu 82% grasime 480 g faina un praf sare 2 oua 160 g zahar 4 linguri apa rece Crema de vanilie 750 ml lapte cu 3,5% grasime 50 g amidon 6 galbenusuri 4 linguri zahar 100 g ciocolata alba 31%- Belcolade esenta de vanilie Frisca 200 ml smantana pentru frisca 2 pliculete de zahar vanilat smochine top gel Krant nuca prajita cca 150 g 3-4 linguri zaharAm un set de forme pentru tarta cu fund detasabil compus dintr-o forma mare cu diametrul de 20 cm si 10 forma mai mici, 4 rotunde, 3 dreptunghiulare si 3 patrate. Am obtinut 15 tarte , am folosit la copt de doua ori formele de tarta rotunde si mici.
Aluat : Am cernut faina si am adaugat untul rece taiat cubulete, am framantat cu degetele pana am obtinut un aluat faramicios, apoi am adaugat cele 2 oua amestecate cu zaharul, sare si apa rece, am omogenizat si am format un aluat pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru o ora. Apoi l-am scos din frigider si am inceput sa formez crusta de tarta, am imbracat formele cu aluat, am intepat cu furculita, apoi ama sezat peste aluat hartie de copt si am pus peste boabe de orez ca sa nu se umfle aluatul cand este la cuptor. Am incins cuptorul la 180 grade si am copt tartele pana ce au inceput sa se rumeneasca frumos, le-am scos din cuptor si din forme si le-am lasat sa se raceasca.
Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul le-am mixat cateva minute, am adaugat si amidonul apoi am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu, cand a inceput sa se ingroase am adaugat si ciocolata alba si am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida si crema ingrosata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat esenta de vanilie, am acoperit cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca.
Krant : Am pus la caramelizat zaharul cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat nuca si am omogenizat, am uns un fund cu ulei si am intins compozitia obtinuta, am lasat-o sa se raceasca si apoi am maruntit-o obtinand krant-ul.
Frisca: Smantana rece de la frigider am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare : Am umplut cu crema mai intai formele mici, restul de crema ramasa am amestecat-o cu frisca si am umplut forma de tarta mare. am presarat krant pe foecare tarta, apoi am ornat cu smochine taite in forma de nufar, top gelul l-am pregatit conform instructiunilor de pe plic si am pus pe fiecare smochina in parte.
Ingrediente Tarta cu crema de vanilie krant si smochine
Aluat tarta
250 g unt rece cu 82% grasime
480 g faina
un praf sare
2 oua
160 g zahar
4 linguri apa rece
Crema de vanilie
750 ml lapte cu 3,5% grasime
50 g amidon
6 galbenusuri
4 linguri zahar
100 g ciocolata alba 31%- Belcolade
esenta de vanilie
Frisca
200 ml smantana pentru frisca
2 pliculete de zahar vanilat
smochine
top gel
Krant
nuca prajita cca 150 g
3-4 linguri zahar