Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Reteta culinara Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea din categoria Prajituri. Cum sa faci Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

 

Pentru ca este iarna, suntem in plina sarbatoare si e frig si zapada afara, si e cel mai bun moment sa devoram arome de portocale, scortisoara, cuisoare, mere si vin fiert cu aroma de Craciun, m-am gandit sa pregatesc un desert care sa-mi potoleasca pofta de parfum de sarbatoare asa ca am imbinat mai multe arome intr-un desert zic eu nu foarte complicat desi la prima vedere ar putea parea, iar "cireasa de pe tort" este bezeaua decorata in culorile sarbatorii. As adauga si faptul ca umplutura asta imbietoare de mere impreuna cu crema de mascarpone si crusta de mac, fac din acest desert un deliciu de nerefuzat si de savurat langa un pahar de vin fiert sau un ceai fierbinte de iasomie sau de fructe de padure...

Ingrediente Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

Ingrediente pentru crusta - 6 forme mini-tarte:

- 188 grame faina alba;

- 1 ou mare de casa;

- un praf de sare;

- coaja de la o portocala;

- 100 grame unt nesarat la temperatura camerei;

- 80 grame zahar brun;

- 15 grame mac macinat;

- 1 lingura apa rece.

Ingrediente pentru umplutura de mere:

- 3 mere curatate de coaja si taiate felii;

- 1 kaki;

- 50 grame zahar brun sau alb;

- 30 grame zahar muscovado;

- 1 lingurita scortisoara;

- un praf de sare;

- 1/4 lingurita nucsoara;

- 2 lingurite pline amidon de porumb (optional);

- zeama de la o jumatate de lamaie.

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

- 200 grame mascarpone;

- 1 lingura rasa zahar pudra;

- coaja de la o portocala;

- 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara, cuisoare, ienibahar si/sau cardamon).

Ingrediente pentru bezea:

- 2 albusuri de oua de casa proaspete;

- 1/2 lingurita de sare;

- 120 grame zahar pudra;

- 1/4 lingurita cream of tartar;

- 1 lingurita otet alb.

Categorii