Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

 

retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care vă plac.

 

INGREDIENTE
Pentru aluat: 200 g făină 150 g brânză de vaci (dulce) 100 g unt 80% 1 ou sare Pentru umplutură: 300 g brânză de vaci (dulce) 1 dovlecel (500 g) 2 ouă 1 ardei gras sare, piper alb 6 rosii cherry 4-5 fire de patrunjel 1 cățel de usturoi

Pentru aluat se prepară un aluat fraged cu brânză. Se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat moale care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Dovlecelul se spală, de decojește și se rade pe răzătoarea mare. Se sărează bine și se lasă într-un vas, să lase apa. Ardeiul roșu se taie feliuțe mici. Se toacă pătrunjelul și usturoiul. Se bat ouăle bine, apoi se mixează cu brânza de vaci, până se omogenizează. Se scurg dovleceii printr-o sită (apasând cu mâna ca să iasă apa) și se amestecă delicat cu brânza. Se adaugă ardeiul, pătrunjelul și se omogenizează compoziția.

Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Se pune compoziția de brânză peste aluat, se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează peste tartă în forma dorită. Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă câteva minute la răcorit înainte de a o porționa.

Ingrediente Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

Pentru aluat:

200 g făină

150 g brânză de vaci (dulce)

100 g unt 80%

1 ou

sare

Pentru umplutură:

300 g brânză de vaci (dulce)

1 dovlecel (500 g)

2 ouă

1 ardei gras

sare, piper alb

6 rosii cherry

4-5 fire de patrunjel

1 cățel de usturoi

Categorii