Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu dovlecei si branza de vaci
"Aluaturi de casa" La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!
INGREDIENTE
Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen. Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm. Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei. Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider.
Umplutura: Spalati dovleceii, ii taiati cubulete. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita. Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale. Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul. Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta. Scoateti tava cu aluat din frigier. Puneti dovleceii scursi, ii aranjati. Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi. Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa. Este delicioasa atat calda, cat si rece!
Pofta buna!
Ingrediente Tarta cu dovlecei si branza de vaci
Pentru aluat: 170 gr unt 1 ou mare 250 gr faina un praf de sare Pentru umplutura: 650 gr dovlecei 600 gr branza de vaci 1 cutie ciuperci taiate 2 linguri parmezan ras 5 oua 3 linguri smantana sare piper busuioc uscat patrunjel verde
170 gr unt
1 ou mare
250 gr faina
un praf de sare
650 gr dovlecei
600 gr branza de vaci
1 cutie ciuperci taiate
2 linguri parmezan ras
5 oua
3 linguri smantana
sare
piper
busuioc uscat
patrunjel verde