Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca

Reteta culinara Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca din categoria Mancaruri de post. Specific Franta. Cum sa faci Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca

 

Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut. Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten. Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html

3/4 pahar de faina de naut bio 1 pahar si 1/4 de apa sare, piper 5 linguri ulei de masline 2 cepe rosii ierburi de Provence 2 catei de usturoi roz masline de calitate

Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.

Rezervati timp de 30 de minute. 

Incalziti cuptorul la 220 °C.

Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.

Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.

Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .

Depuneti deasupra ceapa si usturoiul , decorati cu maslinele.

Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.

Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.

Serviti!

Ingrediente Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca

3/4 pahar de faina de naut bio

1 pahar si 1/4 de apa

sare, piper

5 linguri ulei de masline

2 cepe rosii

ierburi de Provence

2 catei de usturoi roz

masline de calitate

Categorii