Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca
Reteta culinara Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca din categoria Mancaruri de post. Specific Franta. Cum sa faci Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca
Socca est o specialitate din regiunea francezä Nisa /Nice pe bazä de fäinä de näut. Simplu de facut si delicioasa este ca o pizza fina fara gluten. Am utilizat ca masura un pahar de apa de 200 ml. https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/tarta-cu-faina-de-naut-ceapa-si.html
3/4 pahar de faina de naut bio 1 pahar si 1/4 de apa sare, piper 5 linguri ulei de masline 2 cepe rosii ierburi de Provence 2 catei de usturoi roz masline de calitateVarsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti ierburi de Provence si incorporati 1 lingura de ulei.
Rezervati timp de 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 220 °C.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati-le in 2 linguri de ulei. Puneti sare si piper.
Ungeti cu 2 linguri de ulei o forma de tarta ( 24 cm) si puneti la cuptor timp de 5 minute. Amestecati aluatul si varsati-l in forma incinsa .
Depuneti deasupra ceapa si usturoiul , decorati cu maslinele.
Dati la cuptor timp de 10 -15 minute, trebuie sa fie colorata pe margini.
Scoateti, puneti pe o farfurie, presarati verdeata si taiati felii.
Serviti!
Ingrediente Tarta cu faina de naut , ceapa si masline/Socca
3/4 pahar de faina de naut bio
1 pahar si 1/4 de apa
sare, piper
5 linguri ulei de masline
2 cepe rosii
ierburi de Provence
2 catei de usturoi roz
masline de calitate