Tarta cu kiwi

La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-) O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu kiwi

Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.

Crema patiserie : Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine

Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).

Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule. Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.

Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.

Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.

Gata!

Ingrediente Tarta cu kiwi

1 pâte sablée

Pentru crema de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar pudra

40 gr amidon de porumb

1 baton de vanilie

8 kiwi

Categorii