Tarta cu kiwi
La desert, optati pentru o tarta de casa cu kiwi! Aromele dulci si usoare ale acestui fruct vor merge perfect cu o crema de vanilie si blat crocant :-) O reteta usor de facut si explicata pas cu pas :-)
Instructiuni de preparare Tarta cu kiwi
Puneti aluatul in forma de copt. Intepati-l cu o furculita si raciti-l timp de 30 de minute.
Crema patiserie : Puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de vanilie taiat in 2. Intre timp puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati pana cand amestecul se deschide la culoare. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine
Dupa ce laptele s-a fiert, se adauga lent peste amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi se varsa totul inapoi in cratita si pune pe foc (mic-mediu).
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn, pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, acoperind direct crema cu folie de plastic, pentru a evita formarea unei pelicule. Gatiti aluatul pate sablee timp de 20 de minute la 180° C.
Umpleti aluatul copt si racit cu crema rece.
Decojiti kiwi si le taiati in felii subtiri. Aranjati-le frumos peste crema de patiserie.
Gata!
Ingrediente Tarta cu kiwi
1 pâte sablée
Pentru crema de patiserie :
500 ml lapte
4 galbenusuri
125 gr zahar pudra
40 gr amidon de porumb
1 baton de vanilie
8 kiwi