Tarta cu maroilles
Reteta perfecta de facut in seara cand nu ai chef sa gatesti cu adevarat. Marolilles este cunoscuta branza din nordul Frantei; are un miros puternic sub care se ascunde un gust subtil si bogat. Acesta a fost initial o branza de manastire, produsa de catre calugarii din manastirea benedictina Maroilles. Branza Maroilles este un AOC din 1955 si denumire de origine protejata din 1996.
Instructiuni de preparare Tarta cu maroilles
Asezati aluatul brisée intr-o tava unsa cu unt. Taiati felii din branza Maroilles dar nu prea groase si le aranjati-le peste aluat.
Se amesteca smantana cu galbenusul, sare si piper.
Se toarna acest amestec peste branza.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Ingrediente Tarta cu maroilles
1 aluat brisée
220 gr de branza Maroilles
150 ml smantana maturata
1 galbenus
sare
piper