Tarta cu mere si iaurt

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu mere si iaurt

In faina cernuta se incorporeaza untul moale, zaharul, sarea si apa. Se framanta aluatul si il lasam sa se odihneasca la rece timp de 2 ore. Decojim merele si le taiem felii, apoi le calim putin, presarandu-le cu zaharul vanilat si scortisoara. Mixam iaurtul cu ouale,amidonul,zaharul si esenta. Pe planseta presarata cu faina,intindem o foaie. Ungem cu ulei o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intindem foaia ridicand-o putin si pe peretii tavii. Asezam uniform merele si introducem prajitura in cuptorul cald 20 de minute. Dupa 20 de minute,scotem tava si se toarna crema cu iaurt si introducem din nou prajitura la cuptor,pana cand se rumeneste usor. Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu mere si iaurt

Pentru aluat:

450 g faina

3 lingurite zahar

3 linguri apa rece

250 g unt

sare

1 lingura ulei pentru tava

Pentru umplutura:

1/2 kg mere

scortisoara

1 plic zahar vanilat

200 g iaurt

2 oua

1 lingura amidon

100 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

Categorii