Tarta cu pere, mure si branza
Reteta culinara Tarta cu pere, mure si branza din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Tarta cu pere, mure si branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu pere, mure si branza
Dacă încă este sezonul perelor, vă sugerez să profitați la maximum de el și să pregătiți această tartă rapidă și delicioasă.
-pentru aluat: 250g faina 1 sau 1/2 plic praf de copt 150 g de brânză dulce 6 linguri ulei 3 linguri de zahar 1 praf de sare -pentru umplutura: 300 g de brânză dulce 200 g smantana pentru gatit 3 oua 50 g zahăr 25 g amidon 3 pere 200 g murePentru aluat amestecam oul cu zaharul macinat, apoi adaugam uleiul, sarea si branza si amestecam bine. Am folosit un mixer vertical pentru a măcina brânza cât de bine am putut. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam aluatul. Intindem aluatul, apoi il transferam in vasul/tava de yena (25 cm in diametru) unsa cu unt, ridicand aluatul pe pereti. Înțepăți aluatul din loc în loc cu o furculiță. Pune murele deasupra aluatului. Amestecam ouale cu branza, smantana, zaharul macinat cu un blender vertical si apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Peste aluat se intinde crema de branza si se aseaza perele curatate si taiate felii. Tăiați excesul de aluat și tăiați câteva floricele și puneți-o într-o tavă mică și coaceți 20-25 de minute.Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Lasam tarta sa se raceasca in tava si o servim garnisita cu floricele.
Ingrediente Tarta cu pere, mure si branza
-pentru aluat:
250g făină
1 ou
1/2 plic praf de copt
150 g brânză dulce
6 linguri ulei
3 linguri zahăr
1 praf sare
-pentru umplutură:
300 g brânză dulce
200 g smântână pentru gătit
3 ouă
50g zahăr
25g amidon
3 pere
200g mure