Tarta cu pere si migdale
Reteta culinara Tarta cu pere si migdale din categoria Prajituri. Cum sa faci Tarta cu pere si migdale
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu pere si migdale
Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale aluatul, se adauga putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.
Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se lasa la racit, apoi le puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se pun untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.
Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.
Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile, care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.
Ingrediente Tarta cu pere si migdale
Pentru aluat:
225 g faina
115 g unt rece ,taiat cubulete
un praf sare
45 ml apa rece
Pentru crema de migdale:
115 g migdale
50g zahar
65 g unt moale
1 ou+ 1 albus
1/2 lg-ta esenta migdale
Alte ingrediente:
3 pere
zeama lamaie