Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
O tarta cu fructe si aroma delicata de migdale. Un adevarat festin pentru a termina masa cu stil!
Instructiuni de preparare Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Asezati aluatul in forma. Intepati baza cu o furculita.
Se amesteca untul moale cu zaharul, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga si migdalele si se amesteca bine.
Se toarna crema peste aluat si se netezeste cu o spatula.
Se taie jumatatile de pere in felii subtiri, dar se mentine forma originala. Se transfera cu ajutorul unui cutit peste crema de migdale.
Presarati deasupra fulgi de migdale.
Coaceti 30 minute la 180°C.
Si gata! Tarta cu pere si migdale este gata.
Ingrediente Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
1 pâte sablée
100 gr unt moale
100 gr zahar
100 gr pudra de migdale
2 oua
400 gr pere insiropate
fulgi de migdale