Tarta cu portocale
Placintele cu lamaie probabil le stiti deja,asaca ne-am gandit sa schimbam citricele si sa facem o tarta cu portocale. Veti descoperi un desert proaspat, absolut perfect pentru a va termina masa fara sa va incarcati stomacul. Urmati pasii de realizare si spuneti-ne prin comentariu cum vi s-a parut ;-)
Instructiuni de preparare Tarta cu portocale
Desfaceti aluattul si puneti-l intr-o forma de copt. Intepati-l cu o furculita si puneti-l in cuptor timp de 20 de minute la 180° C. Stoarceti portocalele si razuiti-le si coaja.
Într-o cratita, amestecati ouale, zaharul si faina de porumb. Adaugati sucul si coaja de la o portocala. Ingrosati la foc mediu, amestecand continuu.
Cand crema s-a ingroasat, luati cratita de pe foc si incorporati untul putin cate putin, apoi adăugati sucul de la cealalta portocala.
Se amesteca bine si se toarna crema de portocale peste aluatul copt. Nivelati suprafata si puneti placinta in frigider timp de o ora.
Gata! Puteti sa va decorati placinta cu felii de portocale si cu flori de portocal.
Ingrediente Tarta cu portocale
1 aluat sablée
5 oua
120 gr zahar
15 gr amidon de porumb
2 portocale (bio - ca le folosim si coaja)
20 gr unt moale