Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute. Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniforma.La final se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit. Fierbem laptele impreuna cu semintele din pastaia de vanilie . Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc). Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam faina cernuta si amestecam bine ca sa nu ramana cocolase. Adaugam restul laptelui amestecind mereu cu telul pana incepe sa se ingroase. Stingem focul si adaugam 15 gr.unt si macul prajit.Se lasa la racit. Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu untul apoi, se amesteca bine si apoi se incorporeaza lichiorul de zmeura si smantana.Se lasa la racit. Se toarna in forma de tarta crema de vanilie racita apoi crema de ciocolata racita. Se pun deasupra smochine taiate in sferturi, zmeura, afine , arahide tocate grosier si ornam cu frunze de menta. Se tine la frigider pentru racire minim o ora. Pofta buna !

Ingrediente Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

Ingrediente :

Pentru crusta crocanta:

300 gr. Faina

200 gr unt sau 250gr margarina

100 gr zahar brun

3 galbenusuri

1 praf de sare

Coaja rasa de la 1 portocala si o lamaie

Zeama de la jumatate de lamaie

1 praf de copt

Ingrediente pentru crema de vanilie :

4 galbenusuri de oua de casa

750 ml. lapte

150 gr. zahar

1 pastaie vanilie

100 gr unt

de preferat mai gra

25 gr. faina alba calitate superioara

25 gr amidon alimentar

2 linguri mac

Pentru umplutura de ciocolata:

200 gr ciocolata neagra

150 gr unt

50 gr smantana

½ ceasca lichior de zmeura

4 smochine

50gr arahide sarate

100 gr zmeura si afine

Menta pentru decor

Categorii