Tarta cu visine
E vremea visinelor!
Dificultate Usor
Sursa reteta PetitChef.ro
Instructiuni de preparare Tarta cu visine
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se aseaza visinele si se presara 2 linguri de zahar.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute, pana cand fructele se inmoaie putin si se formeaza siropul.
Cu 10 minute inainte de a trece timpul necesar fructelor, se face un blat din 4 oua.
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu 4 linguri de zahar. Galbenusurile impreuna cu uleiul se omogenizeaza si se toarna peste spuma de albusuri.
Se presara faina si praful de copt. Se omogenizeaza si se toarna peste visine.
Se continua coacerea inca 20 minute pana cand blatul trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor, se aseaza un platou deasupra si se rastoarna. Se lasa sa se raceasca si se serveste.
Ingrediente Tarta cu visine
700 g - 1 kg visine fara samburi;
6 linguri de zahar;
4 oua;
4 linguri faina;
1/2 lingurita praf de copt;
1 lingura ulei;
unt pentru tapetat forma.