Tarta de cartofi cu branza,

Reteta vegetariana, simpla si delicioasa.

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta de cartofi cu branza,

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa.

Unge forma cu foarte putin ulei de masline.

Pune feliutele de cartofi circular, una suprapusa peste jumatatea celeilalte, ajungand treptat catre centru. Adauga feliute de cartof dulce si ceapa.

Intr-un vas separat, bate 2 oua. Adauga telemea rasa, sare, piper si cimbru. Pune acest amestec peste cartofii din forma de gatit si folosind o furculita, disperseaza amestecul in asa fel incat sa ajunga la aproape toate feliutele de cartof.

Pre-incalzeste cuptorul la 180ºC si pune tarta la cuptor pentru 30-35 de minute.

Presara paprika dulce pe deasupra si adauga verdeturi proaspete.

Ingrediente Tarta de cartofi cu branza,

2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati

jumatate de cartof dulce, decojit

2 oua

1/3-1/2 cana de telemea rasa

o ceapa mica/medie

1 lg cimbru uscat

sare si piper, dupa gust

boia dulce

verdeturi maruntite: leurda, patrunjel, ceapa verde, chivas – pentru decorat

1 lg ulei de masline

Categorii