Tarta de primavara

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta de primavara

Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute. Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri. Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele. Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă. Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte. Timp de pregătire: aprox 10min Timp de coacere: aprox 30min Porţii: 8 Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tarta-de-primavara.html

Ingrediente Tarta de primavara

Pentru aluat:

260 g făină

50 g unt sau margarină

1 linguriţă praf de copt

1 jumătate de linguriţă sare

1 ou

2 linguri borş

1 lingură smântână

Pentru umplutură:

200 g brânză de vacă

2 ouă

Câteva frunze de ceapă verde

Câteva fire de mărar

Sare după gust

10 felii piept de porc afumat

Câteva roşii

În plus:

1 ou

2 linguri smântână

100 ml lapte

100 g caşcaval ra

Categorii