Tarta frageda cu gem si struguri

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta frageda cu gem si struguri

1. Framantam aluatul de tarta din ingredientele aferente si apoi dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Împărțiți aluatul în 3/4 pentru tartă și 1/4 oprire pentru grătar. Intindem aluatul de tarta intre 2 foi de celofan apoi punem in tava unsa cu putina margarina si intepam din loc in loc cu o furculita. 2. Amestecam albusurile spuma cu cele 2 linguri de zahar apoi amestecam cu smantana rece si oul. Se unge aluatul din tava cu gem, se toarna amestecul de smantana si se presara struguri pe toata suprafata. Din aluat se taie fasii subtiri care vor sta ca un gratar si se ung bine cu galbenus de ou. Coacem tarta aproximativ 30 de minute. Primele 20 de minute la foc mare apoi la foc mic. Scoateți din tigaie și tăiați după ce s-au răcit bine. Poftă bună!

Ingrediente Tarta frageda cu gem si struguri

aluat tarta(forma de tarta cu dimensiunea de 20 cm)125 g unt, g zahar pudra vanilat,125 g faina,50 g amidon porumb,1 ou+un galbenu

Umpluturaun albus+un ou,2 linguri de smantana,2 linguri de zahar,2-3 linguri de gem de struguri,un ciorchin mare de struguri fara samburei(Kis-mis),un galbenus.

Categorii