Tarta franta
Ce ziceti de un desert in culorile Frantei? Nimic mai bun pentru sarbatoarea nationala din 14 iulie sau pentru a sustine echipa Frantei in orice competitie sportiva!
Instructiuni de preparare Tarta franta
Puneti aluatul de patiserie in forma si intepati-l la baza cu o furculita.
Coaceti 30 minute, apoi coaceti 15 minute la 180°C. Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron, puneti mascarpone, frisca lichida rece, zaharul pudra si semintele din pastaia de vanilie.
Folosind un mixer electric, bateti crema pana cand obtineti o frisca ferma.
Folosindu-va de un posh puneti crema peste aluat formand mici bile. Daca nu aveti un posh intindeti-o pur si simplu.
Aranjati afinele spalate pe jumatatea stanga a placintei.
In jumatatea dreapta, aranjati zmeura.
Gata!
Ingrediente Tarta franta
1 aluat sablée
125 gr mascarpone
250 ml frisca lichida 30% grasime
1 baton de vanilie
30 gr zahar pudra
125 gr afine
125 gr zmeura