Tarta franta

Ce ziceti de un desert in culorile Frantei? Nimic mai bun pentru sarbatoarea nationala din 14 iulie sau pentru a sustine echipa Frantei in orice competitie sportiva!

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta franta

Puneti aluatul de patiserie in forma si intepati-l la baza cu o furculita.

Coaceti 30 minute, apoi coaceti 15 minute la 180°C. Lasati sa se raceasca.

Intr-un castron, puneti mascarpone, frisca lichida rece, zaharul pudra si semintele din pastaia de vanilie.

Folosind un mixer electric, bateti crema pana cand obtineti o frisca ferma.

Folosindu-va de un posh puneti crema peste aluat formand mici bile. Daca nu aveti un posh intindeti-o pur si simplu.

Aranjati afinele spalate pe jumatatea stanga a placintei.

In jumatatea dreapta, aranjati zmeura.

Gata!

Ingrediente Tarta franta

1 aluat sablée

125 gr mascarpone

250 ml frisca lichida 30% grasime

1 baton de vanilie

30 gr zahar pudra

125 gr afine

125 gr zmeura

Categorii